Kalandos ruhatár,gyere tarts velem

Készítsd magad

Tervezz ruhát saját magadnak

2015. február 16. 23:07 - Creatailor

Gyakorlatias tanácsok

Tervezz ruhát saját magadnak

Nagyon sokan azt gondolják, hogy a ruhatervezés olyan dolog, amit csak profik tudnak. Örömmel jelentem ki, hogy ez nem igaz!

Természetesen, nem a ruhatervező szakmát szeretném szapulni, nem áll szándékomban, hiszen igenis szükség van hivatásos tervezőkre.

Viszont a civil életben bárki, aki rendelkezik egy kis ügyességgel és fantáziával (vágyakkal), bátran neki állhat megtervezni egy-egy öltözéket. Hallgassunk az ösztöneinkre, és vegyítsük néhány alapszabállyal, amit be kell tartanunk. Gyakorlással előbb-utóbb mindenki belejön, és nincs is nagyobb öröm, mikor a saját tervezésű, és általunk elkészített ruhában gyűjtjük be a bókokat.

Mi kell mindehhez?

  • Egy kis logika, és az hogy nyitott szemmel járjunk, begyűjtsük az információkat, hogy mi az, ami tetszik nekünk, és mi az, ami nem.
  • Kell még papír és ceruza, hogy lerajzold amit kitaláltál. Ne bánkódj, ha nem vagy Picasso! Az a lényeg, hogy lásd lerajzolva amit elképzeltél. Egy átlátszó papír segítségével másolj le nyugodtan egy emberalakot, amit aztán felöltöztetsz a képzeleted alapján. És már készen is van a divatrajzod, ami alapján tovább tudod gondolni a teendőket

pizap_com14241963832501.jpg

A divatstílusokba most nem is folynék bele, hiszen mindenkinek van elképzelése arról, hogy milyen ruhákat hordana szívesen.

Ami viszont nagyon fontos része a tervezésnek, az a gyakorlatiasság.

Hiszen tervezhetünk mi bármit, ha az nem kivitelezhető a gyakorlatban.

  •          Azon kívül, hogy látványban visszakapjuk azt, amit elképzelünk, tudni kell különbséget tenni rugalmas és fix anyag között, ki kell találni, hogyan fogjuk felvenni a ruhát, hogy fogunk belebújni. Gyakori probléma, hogy lerajzolunk egy ruhát, szuperül néz ki, de elfelejtjük, hogy azt fel is kell venni.

Az anyagválasztás is fontos része a tervezésnek.

  •          Például ha szeretnénk egy gloknis, vagyis szabadon hullámzó szoknyát, ne merev anyagot válasszunk. Nem fog jól esni-omlani az anyag. A szoknya ki fog állni, nem lesz olyan, mint amilyet szerettünk volna.
  •          Könnyű, vékony anyagból ne tervezzünk szűk ruhát, hiszen a varrás mentén el fog repedni sajnos nagyon hamar.

Az elkövetkezendőkben fogom még bővíteni a listát a hasznos tanácsokkal és tapasztalataimmal, de várom a kommentjeiteket is!

Jelentkezz be, és legyél az első hozzászóló!

 

logo.jpg

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://megruhazlak.blog.hu/api/trackback/id/tr277181703

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása