Kalandos ruhatár,gyere tarts velem

Készítsd magad

Egy kis anyagismeret

2015. február 17. 22:02 - Creatailor

Egy anyag háromféleképpen lehet rugalmas.

  •          Széltében,
  •          Hosszában
  •          Mindkét irányban

 Szabás előtt meg kell győződnöd, hogy melyik anyaggal állsz szemben. Egy olyan szabásminta esetén, amely a méreteidhez képest kényelmi bőséggel rendelkezik, értelemszerűen arra kell számítanod, hogy amelyik irányba nyúlik az anyag, ott a varrásszélességet kicsit csökkentened kell, mert a rugalmasság miatt nincs szükség olyan kényelmi többletre, mint a fix, rugalmatlan anyag esetében. De ez is csak abban az esetben igaz, ha szereted, ha passzos a ruha rajtad.

Ezt neked kell beállítani, de ettől lesz egyedi és mutatós az általad készített ruha.

A divat mostanában szerencsére sok mindent megenged nekünk,

így ha tisztában vagyunk azzal, hogy egy-egy anyag a rugalmasság, és az anyag vastagság terén mit enged meg, jól ki tudjuk használni a lehetőségeket!

Jó példa erre, az ahogy nemrég jártam.

Egy gumírozott anyagból szabtam és varrtam egy sima testhezálló hosszú ujjú póló. És megtörtént sajnos az amire titkon számítottam. Vagyis, hogy a feszülős helyeken (mell, csípő) a gumírozás elhagyta az anyagot..... Ott kinyúlt hatása lett a pólónak.

Szóval vannak buktatók, ezeket kikerülni nem nagyon tudjuk, és nem is mindig akarjuk. Annál is  inkább, mivel nagy kedvenc a póló azóta is, csak én látom, illetve figyelem a gumírozás hibáját. Aranyosan meg is kapom a megjegyzéseket, hogy ezt úgyis csak én látom, más nem is figyeli :)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://megruhazlak.blog.hu/api/trackback/id/tr277184553

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása