Kalandos ruhatár,gyere tarts velem

Készítsd magad

Tedd gyorsabbá a munkád

2015. február 21. 21:41 - Creatailor

Mindig legyenek rendben az eszközeid

Sok bosszúságtól kíméled meg magad,

ha a munkád során jó eszközöket használsz! Nem érdemes csuklóban ízületi gyulladást kapnod egy- egy életlen olló miatt. Arról nem is beszélve, hogy sokkal gyorsabban is haladsz, és a türelmedet sem fogyasztod feleslegesen olyan dolgokkal, amiket ki tudsz küszöbölni

Szóval a szabászollód legyen tökéletesen éles. Ugyanez igaz a kisollóra is. Tudjál vele csípni azonkívül, hogy éle is legyen.

Szabókréta helyett sokkal praktikusabb a jól bevált baba szappan! A nagy szappant szépen le kell fogyasztani, és amikor már elég lapos ahhoz, hogy vékony vonalat tudj vele húzni, meg is van a szabászkrétád. Nagy előnye ennek a szappannak, hogy gőzölős vasalóval nyomtalanul kijön az anyagból, ellentétben a zsíros szabókréta vonalaival. Ha kicsorbul az éle, egyszerűen csak faragd meg ollóval. Ha a sok használattól ragadni kezd, munka végeztével be kell vizezni és kezet mosni vele egyszer-kétszer, majd megszárítani, és ismét használható.

A háztartási vasalódeszkára érdemes egy pót-huzatot húzni, így el tudod kerülni hogy a varrás közbeni vasaláskor például a ragasztós közbélés műanyag szemcséi arra a huzatra ragadjanak, amin később a tiszta ruháidat vasalod.

Mérőszalag tárolását érdemes akasztva megoldani. Tudom, nagyon sokan feltekerve teszik el a varrós dobozba a " centit". De nem elhanyagolható az a nyúlás, amit ilyenkor okozunk a mérőszalagban. Igazából a nagyon pontos munkák során ( például bevágott zseb készítésekor) egy-két milliméter is számít!

csiga_2.png

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://megruhazlak.blog.hu/api/trackback/id/tr17195155

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása