Kalandos ruhatár,gyere tarts velem

Készítsd magad

Beszédes méretek

2015. február 24. 22:58 - Creatailor

Hogyan készülnek a szabásmintáim?

Amikor megkapom valakinek a méretét, sok esetben látatlanban kell szabásmintát készítenem, csak a méretek alapján tudom elképzelni őt. Ilyenkor jön jól a képzelő erő és a tapasztalat.

A kör- és a hosszméretek életre kelnek a gondolataimban, és megformálódik a test körvonala. Szerintem a munkának ez a része némileg tanulható, de biztos, hogy kell egy jó adag fantázia is. Ha valaki ezzel nem rendelkezik, nagy valószínűséggel nem is fogja szeretni a munkának ezt a részét.

Nagyon sok szakembertől hallom, hogy a szabásminta készítést nem szeretik. Alig várják, hogy készen legyenek vele. Ők a kivitelezésben érzik magukat sikeresnek.

Én alig várom, hogy kézbe kapjak egy „újabb áldozatot” és végre elkezdhessem a munkát.

Honnan lesznek a szerkesztéshez adatok?

Tudjuk azt, hogy hiába vannak meg a testméretek, a szerkesztésben a méretek tört részeivel dolgozunk. Ahhoz hogy ezek az adatok a rendelkezésemre álljanak, egyszerűsítettem a dolgomat, és létrehoztam egy önműködő táblázatot

 Kezdődhet a kivitelezés, a szabásminta készítés

 

A testméreteket a saját készítésű „számolós táblázatomba beírom, ami rögtön ki is számolja azokat a részméreteket, amivel tovább dolgozom.

Ez az Excel tábla speciális függvényeket tartalmaz, melyeket a tapasztalataim alapján készítettem és módosítottam a jelenlegi tartalomig. Az a jó ebben a táblázatban, hogyha nagyobb stílusváltás következik be a divatban, akkor ezt teljesen jól le tudom követni az Excel segítségével, és a módosítások elvégzése után ismét ütőképes lesz a tartalom.

Nagyon szeretem ezt a táblázatot, nagy segítség, hiszen csak az alapméreteket kell jól beírnom. A számolás minden esetben bombabiztos lesz :) ! Mire kinyomtatom az adatokat, már rá is hangolódom a munkára.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://megruhazlak.blog.hu/api/trackback/id/tr177213375

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.