Kalandos ruhatár,gyere tarts velem

Készítsd magad

Megvettem, de hogy tároljam?

2015. március 07. 18:16 - Creatailor

Érdemes okosan hajtogatni

Biztos jártál már Te is úgy, hogy vettél jó pár anyagot egyszerre, amivel aztán hazaérve felmerült a kérdés, hogy jó lenne szakszerűen tárolni, de azt hogy kell?

A méteráru boltban nagyon gyakran az anyag színe a tekercs külső oldalán van, segítendő az anyagválasztást.

Viszont hazaérve, az anyag beavatása után át kell hajtogatni úgy a textilt, hogy az anyagszíne a belső oldalon legyen, megóvva ezzel a szennyeződéstől a felületet.

Jó példa erre egy bársony anyag!

Ha úgy tároljuk, hogy a színe kívül van, minden szennyeződés rá fog tapadni, illetve a bolyhozás is könnyen megsérül. Lenyomódik, és kifényesedik teljesen feleslegesen!

A jó sorrend:

 Az anyagot először hosszában hajtsuk félbe, a szegett széllel párhuzamosan, hiszen a majdani szabásnál úgyis ez lesz a kiinduló helyzet. Természetesen további hajtásokat is végezhetünk az anyagon, a lényeg az első kettő lépés, tehát az anyag színének megóvása, és a félbehajtás.

Így már nyugodtan tehetjük el az anyagokat,a helyes tárolás megvalósult :)

 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://megruhazlak.blog.hu/api/trackback/id/tr687244763

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása