Kalandos ruhatár,gyere tarts velem

Készítsd magad

Ingyen letölthető e-book

2015. február 22. 21:39 - Creatailor

Nemsokára elkészülök vele

Nem sokára elkészülök az ingyen letölthető e-bookkal, amiben több praktikus tanácsot szeretnék adni azoknak, akik nem tudják, hogyan gyorsíthatnák meg a munkát a szabás-varrásban.

Sok-sok év tapasztalata alapján írtam egy kis összegzést arról, ami nekem segített abban, hogy a munka végeztével jó érzéssel, sikerélménnyel hagytam abba a varrást, és alig vártam, hogy újra nekiállhassak a következő munkámnak.e-book.jpg

Ha kevés időd van ahhoz, hogy a hobbidnak hódolj, ha szeretnél gyorsabban haladni, ha nem tudod, hol folyik ki kezed közül az idő, akkor neked ajánlom a hamarosan letölthető könyvemet.

Szó lesz benne a munka megtervezésétől elkezdve a a kivitelezésen át a varrás befejezéséig minden olyan dologról, ami segíti a munkádat.

Aki sosem tanult varrni, azoknak tudom, hogy kihívás a munkafolyamat átlátása, megszervezése. Adott esetben a munka gyorsítása. De semmi ok az elkeseredésre! Ha a varráskor nem is tudok mögötted állni, a tapasztalatomat át tudom adni, amivel te is gyorsabb lehetsz. Sok szeretettel tőlem neked!

 

Szólj hozzá!
Címkék: ingyenes e-book

Tedd gyorsabbá a munkád

2015. február 21. 21:41 - Creatailor

Mindig legyenek rendben az eszközeid

Sok bosszúságtól kíméled meg magad,

ha a munkád során jó eszközöket használsz! Nem érdemes csuklóban ízületi gyulladást kapnod egy- egy életlen olló miatt. Arról nem is beszélve, hogy sokkal gyorsabban is haladsz, és a türelmedet sem fogyasztod feleslegesen olyan dolgokkal, amiket ki tudsz küszöbölni

Szóval a szabászollód legyen tökéletesen éles. Ugyanez igaz a kisollóra is. Tudjál vele csípni azonkívül, hogy éle is legyen.

Szabókréta helyett sokkal praktikusabb a jól bevált baba szappan! A nagy szappant szépen le kell fogyasztani, és amikor már elég lapos ahhoz, hogy vékony vonalat tudj vele húzni, meg is van a szabászkrétád. Nagy előnye ennek a szappannak, hogy gőzölős vasalóval nyomtalanul kijön az anyagból, ellentétben a zsíros szabókréta vonalaival. Ha kicsorbul az éle, egyszerűen csak faragd meg ollóval. Ha a sok használattól ragadni kezd, munka végeztével be kell vizezni és kezet mosni vele egyszer-kétszer, majd megszárítani, és ismét használható.

A háztartási vasalódeszkára érdemes egy pót-huzatot húzni, így el tudod kerülni hogy a varrás közbeni vasaláskor például a ragasztós közbélés műanyag szemcséi arra a huzatra ragadjanak, amin később a tiszta ruháidat vasalod.

Mérőszalag tárolását érdemes akasztva megoldani. Tudom, nagyon sokan feltekerve teszik el a varrós dobozba a " centit". De nem elhanyagolható az a nyúlás, amit ilyenkor okozunk a mérőszalagban. Igazából a nagyon pontos munkák során ( például bevágott zseb készítésekor) egy-két milliméter is számít!

csiga_2.png

 

Szólj hozzá!

Trükkös karcsúsítás

2015. február 20. 09:48 - Creatailor

Az álomnő nem jár szürkében

 

A férfiak cseppet sem vágynak arra, hogy a NŐ szürke színt viseljen magán. Arról nem is beszélve, hogy még a kedvünk is szürkévé válik!  Nem kell feltétlenül a papagájszínekre asszociálni, ha hódító útra indulnánk.

A fekete, vagy a feketével kombinált színekkel nagyon jól lehet optikailag karcsúsítani

 

Igazából csak azzal kell tisztában lenni, hogy ezekből a betétekből mennyit, és hova helyezzünk el.

Például ha egy színes ruha oldalrészét feketével kombináljuk, egyből karcsúbbaknak tűnik viselője. Ugyanez igaz ha a ruha ujját készítjük feketéből. Vaskos karúaknak kifejezetten előnyös megoldás.

Természetesen nagyon sokan gondolkodnak a teljesen fekete öltözetekben, de azt vettem észre, hogy egy idő után maga a viselője is fekete hangulattal lesz megáldva, és elfelejt a mosoly varázsával élni..................

 oldalbetetes_ruha846.jpg

 

 

Szólj hozzá!

Amiben más ez az oldal

2015. február 18. 18:14 - Creatailor

Magányos harcos

Tudom, hogy többünknek, akik szabnak-varrnak problémát okoz, hogyha valamin fennakad, legyen az akár elméleti vagy gyakorlati kérdés, néha nincs kitől tanácsot kérni.

Ezért hoztam létre ezt a fórumot, ahol a kérdéseidre választ találsz akár úgy, hogy tőlem kérdezel, akár a követőimtől. 

Amikor magányos harcosként küzdesz a kész, valahonnan beszerzett szabásmintával, gőzöd sincs, hogy hol ellenőrizd le a méreteket, ahhoz, hogy minden stimmeljen amikor elkészül a ruha, vagy mekkora varrásszélességgel dolgozzál a különböző anyagoknál, mennyire szűkíthetsz le valamit, hogy az anyag ne induljon foszlásnak a varrás mentén, és még sorolhatnám. Millió olyan kérdés merül fel, amire választ kaphatsz, ha rendszeres látogatója leszel a blogomnak.

A szabásminta beszerzésre rögtön tudok megoldást kínálni neked. Legpraktikusabb megoldás, a méretedre elkészített változat. De itt jön a nagy kérdés, hogy honnan lesz neked olyan? Hiszen a szaklapok, magazinok nem méretes mintákat kínálnak! 

A következő négy alapmodell szabásmintáját már meg tudod rendelni tőlem, melyeket a saját méreteid alapján készítek el.

Kinek jönnek jól ezek a szabásminták?

A szabásmintáim azoknak igazi segítség, akik a különböző, készen kapható magazinos szabásmintákkal nem tudnak zöld ágra vergődni. Vagy azért mert más női alkatra készült, vagy azért mert bonyolult velük dolgozni.Vagy már a másolás fázisában elvesznek a rengeteg vonal között.

Sok-sok év tapasztalatai alapján kialakítottam egy olyan szerkesztési-modellezési módot, ami harmonizál azzal, amire nekünk, magyaroknak szükségünk van.

Ha gondosan leveszed a szükséges méreteket, amihez részletes segítséget nyújtok, akkor a kiszabott, és próbára összeállított ruhán már jelentősebb alakításokra nincs szükség. Csak a bőséget, és a hosszt kell beállítanod.

Remélem kedvet kaptál a minták rendelésére! A contact@creatailor.com e-mail címen vedd fel velem a kapcsolatot a továbbiak egyeztetésére!



Szólj hozzá!

Sport és a ruhatár

2015. február 16. 05:05 - Creatailor

Nem kerül pénzbe

Egy jó ruhatár olyan, mint egy jól működő, sikeres vállalkozás!

 

Szuper alapokon áll. A többit pedig folyamatosan építjük rá.

Egy baj van csak a ruhatárral!
Nem nézi el nekünk, ha úgy változtatjuk alakunkat, mint a Hold!

pizap_com14215920341711.jpg

Mit tudunk tenni?

Táplálkozzunk tudatosan, hiszen az egészség, a testsúly megőrzése 70-80 %-ban az étkezéstől függ! 
„Reggelizz úgy, mint egy király, ebédelj, mint egy polgár, és vacsorázz, mint egy koldus… „tartja a közmondás, és milyen igaz ez a régi bölcselet!

A maradék 20-30 %-kal is érdemes foglalkozni! A mozgás, a sport lehetősége mindenkinek adott. 
Nem kell ezreket költeni a konditermekre, ha nem engedheted meg magadnak. Futni, sétálni bárhol lehet, és még jó levegőn is vagy (szép, napsütéses időben ingyen szoli :) )

 

Szólj hozzá!
süti beállítások módosítása